Παραλίες

Στην Κω θα δείτε κάποιες απ’τις πιο μαγευτικές παραλίες των νησιών του Αιγαίου. Ξεκινώντας απ’τη μία άκρη του νησιού και καταλήγοντας στην άλλη, κανείς μπορεί να θαυμάσει τα υπέροχα νερά του και τις ελκυστικές ακρογαλιές, στις οποίες καταλήγουν.

Αν προτιμάτε παραλία με βοτσαλάκια τότε θα πρέπει να κατευθυνθείτε προς το Ψαλίδι. Βρίσκεται στα ανατολικά του νησιού και περιλαμβάνει οργανωμένους χώρους, όπου μπορεί κανείς ν’απολαύσει το μπάνιο του ξαπλωμένος, πίνοντας κοκτέιλ ή τρώγοντας κάτι ελαφρύ, αλλά κι ανεκμετάλλευτα μέρη, όπου μπορεί ν’απολαύσει την ελευθερία και την ησυχία που προσφέρουν. Στο άκρο αυτού του τμήματος του νησιού, υπάρχει ένα σημείο στο οποίο, καταλήγουν νερά απ’τις ιαματικές πηγές της Κω, τα περίφημα Θερμά.

Therma Beach Τα ιαματικά λουτρά στα "Θερμά"

Πηγαίνοντας προς τα δυτικά της Κω, θα συναντήσετε πολλές περιοχές με αμμώδεις παραλίες. Αρχικά, θα δείτε τη Λάμπη, όπου υπάρχουν αμέτρητα σημεία πρόσβασης στα ρηχά νερά της κι αργότερα θα συναντήσετε το Τιγκάκι, όπου το κολύμπι σας θα συνοδεύει η μουσική απ’τα καταστήματα που υπάρχουν στην πάνω μεριά του δρόμου. Λίγο μετά, βρίσκεται η περιοχή του Μαρμαρίου, στην οποία μπορείτε να δραστηριοποιηθείτε στην ιστιοσανίδα ή να θαυμάσετε αυτούς που το επιχειρούν. Αν συνεχίσετε το δρόμο σας θα βρεθείτε στο Μαστιχάρι, όπου εκτός απ’τις βουτιές στην απέραντη παραλία, μπορείτε να γευτείτε φρεσκότατα ψάρια και θαλασσινά στις πολυάριθμες ψαροταβέρνες που υπάρχουν εκεί.

Mastichari Παραλία στο Μαστιχάρι

Στο άλλο άκρο του νησιού, θα συναντήσετε την Καρδάμαινα, στην οποία μπορείτε επίσης να ανακαλύψετε πολλά σημεία για κολύμπι, που δεν είναι πολυσύχναστα και προσφέρονται για χαλάρωση κι ηρεμία. Βέβαια, δεν μπορεί κανείς να επισκεφτεί την Κω, και να μην κολυμπήσει στα καταγάλανα νερά της Κεφάλου και να μην ευχαριστηθεί τις υπέροχες αμμουδιές της. Τα δροσερά νερά της κι η απέραντη θέα θα σας σαγηνεύσουν.

Πρέπει να έχετε υπ’όψιν σας, πως στις περισσότερες παραλίες της Κω υπάρχουν εγκαταστάσεις για θαλάσσια αθλήματα, όλων των ειδών. Άρα, εκτός απ’την ευεξία που προσφέρει η θαλάσσια αύρα του νησιού, σας προκαλεί και για δραστηριότητες που θ’ανεβάσουν την αδρεναλίνη σας στα ύψη.