Συνάντηση με την Αναπληρώτρια Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά

  • Wednesday, 18 February 2015
  • Published in Blog

Στις 17 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας με την αναπληρώτρια τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά, στην οποία μαζί με το Δήμαρχο Κω, τον Αντιδήμαρχο Κω, τον πρόεδρο της Μαρίνας ΚΩ και τον βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Κόνσολα παραβρέθηκε και η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κω, Κωνσταντίνα Σβύνου. Η συζήτηση έγινε σε άριστο κλίμα, η κυρία Κουντουρά άκουσε με μεγάλο ενδιαφέρον τις θέσεις μας και δεσμεύτηκε για νέο ραντεβού σε σύντομο χρονικό διάστημα ώστε να συζητήσουμε ακόμα πιο αναλυτικά τα θέματα που μας απασχολούν. ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΑΙ ΕΠΙΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ τα θέματα που θέσαμε και που συμπεριλαμβάνονται στο υπόμνημα που παραδώσαμε στην υπουργό είναι τα παρακάτω:

Α)ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΤΟΝΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

1. ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΣΤΕΡΟΠΟΙΗΣΗΣ, ΦΕΚ 216/9-1-15

Άμεσες διορθώσεις και διευκρινήσεις που πρέπει να γίνουν τόσο ως προς τη διαδικασία έκδοσης του πιστοποιητικού αστεροποίησης (ώστε να αποφευχθούν δυσλειτουργίες), όσο και ως προς τα ίδια τα κριτήρια τεχνικών και λειτουργικών προδιαγραφών που χρήζουν άμεσων διορθώσεων.

2. ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ Ν.3852/7-6-12 (ΦΕΚ Α/87/2010), ώστε να υπάρχει η ευελιξία συμμετοχής και χρηματοδότησης φορέων της τουριστικής ανάπτυξης.

3. Άμεση κατάργηση της οδηγίας του Υπουργείου Εσωτερικών ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ των ΔΗΜΩΝ ΣΕ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

4. ΕΙΔΙΚΟ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ, ώστε η τουριστική ανάπτυξη να στηρίζεται σε τεκμηριωμένες βάσεις, ανάλογα με τον κορεσμό, την τουριστική προσφορά, τις δυνατότητες και το φυσικό πλούτο κάθε περιοχής.

5. ΣΤΗΡΙΞΗ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΧΑΜΗΛΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ (1, 2, 3 ΑΣΤΕΡΙΑ) και δρομολόγηση των επιδοτήσεων του αναπτυξιακού νόμου προς την κατεύθυνση του εκσυγχρονισμού και όχι προς την κατεύθυνση δημιουργίας νέων κλινών, ειδικά στις ανεπτυγμένες τουριστικά περιοχές.

6. ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΠΥΤ ΡΟΔΟΥ Στην οποία εργάζονται 9 άτομα τα οποία καλούνται να εξυπηρετούν χιλιάδες κλίνες και επιχειρήσεις

7. ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ, ζητούμε την ενεργοποίηση του ελεγκτικού μηχανισμού του υπουργείου, με αυστηρά πρόστιμα (ακόμα μεγαλύτερα και από αυτά που ορίζονται στο ν4276/14), και με ποινικές διώξεις για τους παρανομούντες.

Β)ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΧΡΗΖΟΥΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ-ΕΠΙΡΡΟΗΣ ΥΠ.ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

8. ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ-ΣΥΓΓΕΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ: Κανένας από τους ξενοδόχους δε ζητά να μην καταβάλλει αμοιβές, ζητάμε όμως ένα δίκαιο σύστημα αμοιβολογίου, το οποίο θα γνωρίζουμε που και πως διανέμεται και που δε θα αναδιαμορφώνεται κάθε χρόνο ανάλογα με το ποια νέα εταιρία θα προκύψει.

9. ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ: Ζητάμε ελάφρυνση φορολογίας ώστε να μπορούμε να είμαστε βιώσιμοι με δυνατότητα νέων επενδύσεων, σε ένα σταθερό φορολογικό περιβάλλον, με ανταγωνιστικούς συντελεστές ΦΠΑ

10. ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ,

11. ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ (Ν4075/12) των μελών ΔΣ ΑΕ που έχουν πάνω από 3% των μετοχών, οι οποίοι υποχρεούνται σε διπλο-ασφάλιση

12. ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ. Να δοθεί το δικαίωμα σε όσους ξενοδόχους έχει απαξιωθεί το κατάλυμα τους, να προχωρήσουν σε αλλαγή χρήσης. (μετατροπή σε ξενοδοχείο συνιδιοκτησίας ή διαχωρισμός μέσα από οριζόντια ιδιοκτησία σε «διαμερίσματα», τα οποία θα μπορούν να πουληθούν, να μεταβιβαστούν κλπ).

13. ΟΦΕΙΛΕΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ Δυνατότητα ρυθμίσεων στη ΔΕΗ και στο ΙΚΑ σε επιχειρηματίες που λόγω της οικονομικής κρίσης αδυνατούσαν να εξοφλήσουν τις υποχρεώσεις τους –αφού πρώτα γίνει ο διαχωρισμός με τους σκόπιμους κακοπληρωτές.

14. ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΡΕΥΜΑ Τη στιγμή που ο τουρισμός θεωρείται η βιομηχανία της χώρας μας, δίκαιη μεταχείριση θα αποτελούσε η τήρηση τιμολογιακής πολιτικής βιομηχανιών και στα ξενοδοχεία.